Η αλλαγή των συνηθειών του εντέρου, δηλαδή ανεξήγητη αλλαγή των κενώσεων είτε σε υδαρείς/ διάρροια, είτε σε προϊούσα δυσκοιλιότητα είτε σε εναλλαγή των δύο, είναι κάτι που χρειάζεται να ελεγχθεί (αν επμένει για πάνω απο 2-3 εβδομάδες).
Πόνος στην κοιλιά μπορεί να οφείλεται σε πλείστες παθήσεις, είναι σχετικά σπάνιο να σχετίζεται με καρκίνο εντέρου. Χρειάζεται οπωσδήποτε κλινική εκτίμηση και ακτινολογική απεικόνιση.
Ο τεινεσμός σημαίνει αίσθηση ότι κάτι παραμένει στο ορθό μετά την κένωση και συνηθως συνοδεύεται απο αίσθημα ατελούς κενώσεως και επαναληπτικές κενώσεις. Μπορεί να οφείλεται σε ορθοκήλη η πρόπτωση ορθού, κάποτε όμως μπορεί να είναι και το πρώτο σύμπτωμα καρκίνου του ορθού.
Η παρουσία βλέννας στις κενώσεις είναι φυσιολογική όταν είναι σε μικρές ποσότητες, μεγάλη έκκριση βλέννας όμως μπορεί να υπάρχει σε Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου η σε κάποιες μορφές όγκων.
Πόνος στον πρωκτό η το ορθό είναι συχνό σύμπτωμα που συνοδεύει αιμορροϊδες, ραγάδες, αποστήματα, συρίγγια αλλά κάποτε και ογκους, μια απλή κλινική εξέταση συνήθως αποκαλύπτει το αίτιο.
Τέλος η σιδηροπενική αναιμία, είναι φυσιολογική μόνο στις προ-εμμηνοπαυσιακές γυναίκες, σε όλους τους άλλους μπορεί να υποδηλώνει απώλεια αίματος από το γαστρεντερικό. Ο καρκίνος του ορθού πρέπει να αποκλειστεί ως διάγνωση και για αυτό σε κάθε ανεξήγητη σιδηροπενική αναιμία γίνεται κολονοσκόπηση καθώς και γαστροσκόπηση.